Gratis levering på ordre over 1.000 kr.

Sprødstegt rødspættefilet med persillesovs og nye kartofler

Sprødstegt rødspættefilet med persillesovs og nye kartofler

En klassisk dansk sommerret, der kombinerer sprøde rødspættefileter med cremet persillesovs og små nye kartofler vendt i smør og friskhakket persille. Perfekt til en hyggelig hverdagsmiddag eller en weekend, hvor der skal lidt ekstra på bordet.

Ingredienser (4 personer)

Rødspættefileter

  • 600 g rødspættefileter

  • 1 dl hvedemel

  • 1 tsk salt

  • ½ tsk friskkværnet peber

  • 50 g smør til stegning

  • 1 citron (i både)

Tilbehør

  • 800 g små nye kartofler

  • 25 g smør

  • 2 spsk friskhakket persille

Persillesovs

  • 25 g smør

  • 2 spsk hvedemel

  • 4 dl mælk

  • ½ tsk salt

  • Friskkværnet peber

  • ½ bundt hakket persille

Fremgangsmåde

  1. Kartofler: Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og vend dem i en klat smør og friskhakket persille.

  2. Rødspættefileter: Bland mel, salt og peber på en tallerken. Vend fileterne i melet, og steg dem gyldne på begge sider i smør på en varm pande – ca. 2-3 minutter pr. side.

  3. Persillesovs: Smelt smørret i en lille gryde, og pisk melet i. Tilsæt mælken lidt ad gangen under konstant piskning. Lad sovsen koge et par minutter, og smag til med salt, peber og friskhakket persille.

  4. Servering: Anret de sprøde rødspættefileter med de nye kartofler, persillesovs og citronbåde.

Tilbage Næste
Levering hver torsdag og fredag
Sikker betaling via Nets