En klassisk dansk sommerret, der kombinerer sprøde rødspættefileter med cremet persillesovs og små nye kartofler vendt i smør og friskhakket persille. Perfekt til en hyggelig hverdagsmiddag eller en weekend, hvor der skal lidt ekstra på bordet.
Ingredienser (4 personer)
Rødspættefileter
-
600 g rødspættefileter
-
1 dl hvedemel
-
1 tsk salt
-
½ tsk friskkværnet peber
-
50 g smør til stegning
-
1 citron (i både)
Tilbehør
-
800 g små nye kartofler
-
25 g smør
-
2 spsk friskhakket persille
Persillesovs
-
25 g smør
-
2 spsk hvedemel
-
4 dl mælk
-
½ tsk salt
-
Friskkværnet peber
-
½ bundt hakket persille
Fremgangsmåde
-
Kartofler: Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og vend dem i en klat smør og friskhakket persille.
-
Rødspættefileter: Bland mel, salt og peber på en tallerken. Vend fileterne i melet, og steg dem gyldne på begge sider i smør på en varm pande – ca. 2-3 minutter pr. side.
-
Persillesovs: Smelt smørret i en lille gryde, og pisk melet i. Tilsæt mælken lidt ad gangen under konstant piskning. Lad sovsen koge et par minutter, og smag til med salt, peber og friskhakket persille.
-
Servering: Anret de sprøde rødspættefileter med de nye kartofler, persillesovs og citronbåde.
